Vragen Over Artiesten - Een Optreden Van Hugo

Het boeken van een artiest, muzikant of live muziek is voor u geen dagelijkse bezigheid. De meest voorkomende en belangrijkste vragen over een optreden hebben wij overzichtelijk voor u op een rijtje gezet. Op de meest voorkomende vragen kunt u hier een antwoord vinden. Wenst u liever persoonlijk contact? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via 010-786 49 20 of 06-28 47 16 13. Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van het contactformulier op de contactpagina of ons direct een e-mail sturen. Wij staan graag voor u klaar!

WAT KOST EEN OPTREDEN...?

Verreweg de meest gestelde vraag... Het antwoord kunnen wij niet zo direct geven omdat elke feest of evenement anders is. Een aantal factoren die een prijs bepalen zijn de reisafstand, duur van het optreden en voor hoeveel publiek. Dit bepaald namelijk hoeveel apparatuur wij nodig hebben. U zult begrijpen dat er voor 20 man minder apparatuur nodig is dan voor 200. Daarbij kunt u zich ook de vraag stellen of u het entertainment kiest op basis van prijs of kwaliteit... Wij garanderen u een goede prijs / kwaliteit verhouding! Neem gewoon even contact met ons dan ontvangt u een keurige en scherpe offerte op maat!

Heeft u vragen betreffende dit onderwerp neem dan even contact met ons op.

 

IS ER EEN PODIUM NODIG...?

Niet direct. Een podium kan sfeer verhogend zijn omdat het publiek overzien kan worden en er een interactie kan ontstaan. Bovendien kan het publiek de artiest ook beter zien. Bij grote evenementen (vanaf 200 man) is een podium zeer gewenst en eigenlijk onmisbaar om de juiste sfeer te creëren. Uiteraard hangt e.e.a. af van de gelegenheid. Bij een receptie of diner waar easy-listening muziek (achtergrondmuziek) gewenst is, is een podium niet direct nodig, de artiest staat vaak wat meer op de achtergrond.

TIP: informeer bij uw party-locatie naar de mogelijkheden om een podium te plaatsen indien dit ook door u gewenst is. Vaak zijn er mobiele podium delen beschikbaar.

Heeft u vragen betreffende dit onderwerp neem dan even contact met ons op.

 

WAT GEBEURD ER VOOR HET OPTREDEN EN HOE LAAT IS HUGO (OF EVT. CREW) AANWEZIG...?
 Doorgaans is Hugo (of crew) 1 of 1,5 uur voor aanvang van het optreden aanwezig. De benodigde apparatuur wordt opgebouwd en er wordt een korte soundcheck gedaan. Er is vaak nog gelegenheid om het programma of andere zaken door te spreken. Voor het optreden is het prettig dat de Hugo (of eventuele aanvullende artiest(en) zich kunnen verkleden.

Heeft u vragen betreffende dit onderwerp neem dan even contact met ons op.

WAT GEBEURD ER NA HET OPTREDEN...?

Na afloop van het optreden zal er een kleine pauze zijn van ca. 15 minuten. Indien gewenst wordt er op zeer rustig volume nog wat achtergrondmuziek aangezet (in overleg met de party locatie of diens manager). Deze tijd wordt gebruikt om contact te hebben met het publiek. Daarna is het omkleden en wordt de apparatuur ingepakt. Houdt er rekening mee dat er ongeveer 1 uur* tijd nodig is om alle apparatuur af te bouwen, in te pakken en in te laden. Geef dit beslist even door aan de eigenaar of manager bij uw party locatie!

BELANGRIJK! Het gebeurd vaak dat het personeel na een lange avond nog veel te doen heeft (zaal schoonmaken, inzetten voor de volgende gelegenheid etc.) Wij hebben enige ruimte nodig en veelal worden wij al 'ingebouwd' omdat de tafels en stoelen worden geplaatst voor een volgend feest. Dit Wij hebben dan vrijwel geen ruimte en op die manier duurt het inpakken alleen maar langer. 

Heeft u vragen betreffende dit onderwerp neem dan even contact met ons op.

 

IS EEN KLEEDKAMER GEWENST...?

Een ruimte om even te verkleden en of op te frissen is onmisbaar! Een schone ruimte wordt zeker op prijs gesteld. Hugo en eventuele extra artiest(en) en crew verwachten echt geen blauwe M&M's... maar toiletruimtes worden absoluut NIET geaccepteerd als kleedruimte. 

Heeft u vragen betreffende dit onderwerp neem dan even contact met ons op.

LOGISTIEK: HOE GAAT HET LADEN EN LOSSEN...?

Het is belangrijk dat wij met de auto('s) (kleine bestelbus) zo dicht mogelijk bij de plaats van optreden kunnen laden en lossen. Hier dient rekening mee gehouden te worden dus bespreek dit met de organisator, eigenaar of manager van uw feest locatie. Voor een optreden van Hugo kan er tot ca. 300 kg aan apparatuur worden gebruikt, dus een makkelijke laad en los plaats alsmede een goede en zo makkelijk mogelijke doorgang naar de plaats van het optreden zijn van essentieel belang. Opdrachtgever is verplicht om vooraf te melden wanneer de toegang tot de plaats van het optreden moeilijk te bereiken is of wanneer er trappen zijn. Wat voor u 'gewoon' lijkt kan voor ons lastig zijn, dus graag even goed overleg vooraf. Denk hierbij aan smalle doorgangen, trappen, af- opstapjes, grindpaden, grasvelden etc. etc. Tevens dient er een parkeerplaats zo dicht mogelijk bij de plaats van het optreden ter beschikking te zijn voor een bestelauto. Indien dit nodig is dient de opdrachtgever een parkeerplaats te reserveren.

Eventuele parkeerkosten zijn voor rekening van de opdrachtgever.

Heeft u vragen betreffende dit onderwerp neem dan even contact met ons op.

 

WAT IS ER VERDER ZOAL NODIG VOOR EEN ARTIEST ALS HUGO...?

Naast een gezellig en enthousiast publiek en een feestelijke sfeer heeft Hugo een ruimte of podium nodig om de benodigde apparatuur op te stellen. Hoe groot deze ruimte is is sterk afhankelijk van de besproken opties of samenstelling. Voor de 'standaard' One-Man-Band is een minimale oppervlakte van 4 x 2 meter nodig. Deze 'plek' dient schoon en droog te zijn en voorzien te zijn van een 'vaste' ondergrond (dus niet op zand, gras etc. bij optredens buiten). Indien er een podium geplaatst wordt dient deze stabiel en professioneel geplaatst te zijn en moeten de podium delen aan elkaar gekoppeld (vast gezet) zijn. Eigen gefabriceerde podia van kratjes met planken erop worden beslist niet gebruikt.

Er dient binnen 6 meter minimaal 1 stopcontact (geaard 220 / 230Volt, 16 amp.) vrij beschikbaar te zijn. Dit stopcontact (groep) dient vrij te zijn van dimmers, koelkasten, airco's etc. De aanwezigheid van eventuele dB limiters / begrenzers dient vooraf gemeld te worden. Er dient rekening te worden gehouden met voldoende afstand tussen het (feestende) publiek en de artiest. De plaats van het optreden dient zo te zijn dat er geen schade kan ontstaan aan instrumenten of apparatuur. 

Heeft u vragen betreffende dit onderwerp neem dan even contact met ons op.

 

HOE VAAK NEEMT HUGO EEN PAUZE...?

Hugo speelt en zingt live en werkt niet met vaste setlijsten. Afhankelijk van de situatie en de reacties van het publiek kiest hij zijn korte pauze(s). Er zijn dus geen vaste tijdstippen, maar gebruikelijk is om ongeveer ieder uur een korte pauze in te lassen. Er wordt altijd gekeken naar de situatie op dat moment, dus er staan geen vaste tijden voor. Tijdens de pauze kan Hugo zorgen voor gepaste pauze muziek. U hoeft daar niet naar om te kijken. Indien u wel zelf pauzemuziek wenst te verzorgen (of een DJ) dan is er wel het viendelijke doch dringende verzoek om dat in dezelfde sfeer te houden als het repertoire van Hugo. Overleg hierin is altijd gewenst!

Heeft u vragen betreffende dit onderwerp neem dan even contact met ons op.

 

KUNNEN WIJ GEBRUIK MAKEN VAN EEN MICROFOON...?
Voor het voordragen van sketches, liedjes of toespraken is ons geluidsset uitgerust met één extra microfoon. Alleen bij het kleine geluidsset is dit draadgebonden, bij de grote set-up is er een draadloze microfoon beschikbaar. LET OP! Wij werken uitsluitend met 1e klas apparatuur en met dure microfoons. Het gebruik is alleen toegestaan bij correct en juist gebruik. Blaas niet in de microfoon of geef er 'klappen' op... geloof ons, hij doet het echt wel. Eventuele ontstane schade zijn geheel voor rekening van de gebruiker of de opdrachtgever. Glazen drank en microfoons verdragen elkaar niet, dus wij verzoeken u altijd om uw glas op tafel te laten staan voordat u de microfoon gebruikt. Het (tijdens het optreden) weg halen van de microfoon van de artiest of er bij komen staan en erin proberen te schreeuwen wordt zeker niet gewaardeerd en zien wij als overlast!

Heeft u vragen betreffende dit onderwerp neem dan even contact met ons op.

 

WIJ HEBBEN EEN EIGEN CD, KUN JE DIE AFSPELEN...?

Waarom zouden we een CD gaan afspelen terwijl u een live artiest heeft geboekt? Om deze reden heeft Hugo ook géén CD speler bij zich. Er is dus geen mogelijkheid om CD's af te spelen via de geluidsinstallatie van Hugo.

Heeft u vragen betreffende dit onderwerp neem dan even contact met ons op.

 

KAN IK MIJN IPAD OF TELEFOON AANSLUITEN OM ONZE MUZIEK AF TE SPELEN...?

Hiervoor geldt hetzelfde als een CD... Maar wellicht heeft u een begeleiding van een liedje of een sketch op uw IPad of telefoon staan. Dan is er als uitzondering een mogelijkheid deze aan te sluiten. U dient dit wel vooraf te bespreken en bij uw boeking aan te geven! Wij hebben professionele apparatuur en vaak niet de aansluitingen die op uw (huis) apparatuur zitten. Dus bespreek dit vooraf. Wij zijn nooit verantwoordelijk voor het niet, of niet juist functioneren van dergelijke apparatuur!!

Heeft u vragen betreffende dit onderwerp neem dan even contact met ons op.

 

WIJ HEBBEN EEN LIEDJE VOOR ONZE SKETCH HOE SPEEL JE DIE AF...?
Een CD speler is niet aanwezig. Uit ervaring weten wij ook dat dit vaak problemen gaf, zelfgebrande CD's worden niet gelezen, of slaan over etc. Daarom kunt u het beste het betreffende liedje als MP-3 bestandje op een USB-stick zetten (dit kan eenvoudig op vrijwel iedere computer). U kunt ons ook vooraf het materiaal toesturen of e-mailen dan zorgen wij ervoor dat het kant-en-klaar en werkend op onze computer klaar staat.

Heeft u vragen betreffende dit onderwerp neem dan even contact met ons op.

 

KUNT U OOK 'EVEN' ONS LIEDJE OF SKETCH BEGELEIDEN...?
Wanneer u een eigen tekst maakt op een liedje dan kan Hugo dit vaak begeleiden. In dit geval moet u er wel rekening meehouden dat het anders klinkt dan dat u thuis vanaf de CD bent gewend. Laat wel ruim vooraf weten om welk liedje het gaat. Dan kunnen wij (indien het niet in het repertoire mocht zitten) kijken of het haalbaar is dit in te studeren dan wel voor te bereiden. LET OP!! Iedereen kan wel een beetje meezingen met een CD, maar als de zang weg is en je hoort alleen de instrumentale begeleiding dan wordt het vaak een ander verhaal... 

Heeft u vragen betreffende dit onderwerp neem dan even contact met ons op.

 

HOE LANG DUURT EEN OPTREDEN...?
Dat is helemaal afhankelijk van uw evenement. Een 'standaard' avondvullend optreden bestaat vaak uit 4 sets van zo'n 45 minuten verdeeld over een tijdspanne van ca. 4 tot 4,5 uur. Maar de duur van een optreden wordt geheel aangepast aan uw wensen (indien mogelijk). Hugo heeft bij een avondvullend optreden een maximale speeltijd van 5,5 uur.

Als zanger is Hugo te boeken voor avondvullende programma's met een maximale tijd van 4 uur, of als gast artiest van 30 minuten.

Heeft u vragen betreffende dit onderwerp neem dan even contact met ons op.

 

DUS ALS U EEN UURTJE KOMT OPTREDEN DAN IS DAT VEEL GOEDKOPER...?
Het gebeurt wel eens dat er een aanvraag komt voor korte optredens. U dient er rekening mee te houden dat er een 'minimale'  gage wordt gehanteerd. Dit is zeer gebruikelijk in de evenementenbranche omdat de voorbereidingen, reizen, op- en afbouwen net zoveel werk is als voor een optreden van bijvoorbeeld 4 uur. Deze minimale gage kunt u ook zien als zgn. 'starttarief'.

Heeft u vragen betreffende dit onderwerp neem dan even contact met ons op.

 

HEEFT U OOK SENIORENPROGRAMMA'S...?

Ja zeker!! Speciaal voor ouderen en senioren zijn er veel mogelijkheden. Tevens levert Hugo complete seniorenshows. De prijzen voor deze optredens zijn op aanvraag beschikbaar. De duur van dergelijke optredens zijn vaak 1,5 tot maximaal 2 uur.

Gage's, speeltijden etc. zijn voor budgetgebonden zorginstellingen aangepast.

Heeft u vragen betreffende dit onderwerp neem dan even contact met ons op.

 

IS HET MOGELIJK OM BUITEN OP TE TREDEN...?

Optredens in de buitenlucht zijn mogelijk, echter wel onder een aantal voorwaarden. Allereerst moet de plek van het optreden (inclusief de ruimte voor het geluidsset) schoon, droog en voorzien zijn van een verharde ondergrond (dus beslist geen grind of gras).

Zowel de artiest als alle apparatuur dienen goed beschermd te zijn tegen eventuele wateroverlast van regen etc. De organisatie of opdrachtgever dient hiervoor de juiste beschermende maatregelen te treffen (daaronder verstaan wij niet 'hobby'  partytentjes van de Blokker!). Zelf gespannen zeildoeken, lichte partytenten etc. worden niet geaccepteerd. Daarnaast dient de artiest en alle apparatuur vrij te staan van rook (denk aan de BBQ), vuurkorven, fakkels etc. Zand is absoluut uitgesloten! Bij grotere buitenevenementen dient er een schoon, afgedekt podium aanwezig te zijn. Bij inzet van een extern geluidsbedrijf (komt vaak voor bij buitenoptredens) dienen de richtlijnen aangehouden te worden die dit bedrijf stelt m.b.t. het plaatsen van apparatuur op een buitenlocatie.

Indien de artiest bepaald (bijvoorbeeld op basis van weersvooruitzichten, veiligheid etc.) dat een buitenlocatie niet aan de gestelde voorwaarde voldoet, dan kan de artiest beslissen het optreden te cancelen. Indien er geen andere locatie / mogelijkheid is het optreden te doen, dan kan de opdrachtgever geen enkele aanspraak maken op schadevergoeding.

Voor buitenoptredens dienen er goede afspraken vooraf gemaakt te worden!

Heeft u vragen betreffende dit onderwerp neem dan even contact met ons op.

 

HOE IS HET GELUIDSVOLUME...?

Het is altijd een terugkomend probleem: live muziek die veel te hard is! Vrijwel altijd krijgen wij de vraag "we willen ook met elkaar kunnen praten, de muziek is toch niet keihard...?" Wij kunnen u geruststellen: bij veel optredens krijgt Hugo (zowel als zanger en als One-Man-Band) complimenten over het prettige geluidsvolume. Door rekening te houden en in te spelen op het publiek en de ambiance van het evenement krijgen wij vrijwel nooit klachten over het volume. Dat is ook het voordeel van HUGO's One-Man-Band t.o.v. een 4 of 5 mans band; je hoeft elkaar niet te overstemmen en er is geen drummer, gitarist of bassist aanwezig. Op alle instrumenten van Hugo zit een volumeknop... Probeer als drummer maar eens fluisterzacht te drummen, vrijwel onmogelijk.

Houdt wel rekening ermee dat bij een zeer laag volume er geen 'feest'  gemaakt kan worden. Om dit te doen moet de muziek 'beleefd' worden. Natuurlijk hoeft dit niet zodanig dat de ramen er bijna uitvliegen, het kan altijd nog op een beschaafd niveau! Meestal zal het volume in de loop van de feestavond iets omhoog gaan, maar zullen zeker de glazen niet van de tafels trillen! 

Wij werken uitsluitend met top-klasse geluidssystemen. Zelfs bij hoge volume zijn er nauwelijks klachten omdat het geluid aangenaam en in balans blijft klinken.

Bij een optreden als zanger (bijvoorbeeld als gastartiest 1x of 2x 30 minuten) is het geluid iets krachtiger. U nodigt Hugo uiteindelijk niet voor niets uit, dus zal hij even de aandacht op zich vestigen.

TIP: Het is belangrijk om ook rekening te houden met de plaatsing van de speakers. Zorg er altijd voor dat (indien mogelijk) het publiek voor de speakers zit en niet erachter. Dat klinkt misschien raar maar aan de achterkant hoor je vrijwel alleen de bastonen (die vaak hinderlijk zijn). Soms moeten wij in kleine hoekjes onze apparatuur kwijt en kunnen zo geen goede speaker opstelling maken zodat het geluid goed over de ruimte verdeeld wordt. Ook hier geld weer: overleg vooraf even met ons.

Heeft u vragen betreffende dit onderwerp neem dan even contact met ons op.

 

KUNT U AANSLUITEN OP ONZE INSTALLATIE...?
Er wordt weleens gevraagd om het geluid 'door te prikken' op een geluidsinstallatie van de locatie. Bijvoorbeeld omdat de muziek dan in andere ruimtes hoorbaar is of omdat er geen ruimte is om ons eigen geluid op te stellen. Vrijwel altijd maken wij gebruik van onze eigen installatie of zorgen onze vaste geluidsbedrijven hiervoor. Ter plaatse zal er gekeken worden of de kwaliteit van de installatie voldoende is om eventueel 'door te prikken'. Installaties die vaak aanwezig zijn zijn onvoldoende voor live muziek. Vooral een zgn. 100 Volt systemen (in het plafond ingebouwde speakers) zijn totaal ongeschikt hiervoor. Wanneer er op de locatie een goede installatie aanwezig is dan kan er worden doorgeprikt voor ondersteuning naast ons eigen geluidsset.
Indien dit het geval is krijgt u 2x XLR Male- of 2x 6,3 mm jack stekker die u op een 'line input' kunt aansluiten. HUGO live! Muziek & Entertainment Producties, het door ons aangestelde geluidsbedrijf en betreffende artieste(en) is niet verantwoordelijk voor technische storingen, schade of welke vorm van problemen ook aan uw installatie. Heeft u vragen betreffende dit onderwerp neem dan even contact met ons op.

 

WIJ HEBBEN NOG EEN ARTIEST GEBOEKT, KAN HIJ GEBRUIK MAKEN VAN JOU INSTALLATIE...?

Allereerst dient hiervoor vooraf overlegt te worden. Wanneer het gaat om een zanger / zangeres die geboekt is voor uw feest (een 'professionele' act) dan wordt voor het gebruik van de geluidsinstallatie een bedrag in rekening gebracht van € 150,- exclusief BTW per artiest per optreden. Dit geldt niet wanneer u via HUGO live! Muziek & Entertainment Producties aanvullend entertainment boekt. Omdat iedereen zo zijn eigen 'eisen' stelt is goed overleg vooraf noodzakelijk. De gebruiker(ster) van de installatie van Hugo dient zich te houden aan de voorschriften die HUGO live! Muziek & Entertainment Producties daaraan stelt.

Heeft u vragen betreffende dit onderwerp neem dan even contact met ons op.

Wanneer er voor een optreden van Hugo gebruik wordt gemaakt van een extern geluidsbedrijf dan gelden de richtlijnen en normen van het betreffende bedrijf. Bij het gebruik van de installatie van HUGO live! Muziek & Entertainment Producties geldt dat alle schade ontstaan door ondeskundig of onjuist gebruik voor rekening komt van de betreffende artiest danwel zijn / haar opdrachtgever. HUGO live! Muziek & Entertainment Producties is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor het verzorgen van geluid voor derden in welke vorm dan ook. 

 

ALGEMENE VOORWAARDEN

Op iedere aanbieding of overeenkomst zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Bij het aangaan van een overeenkomst met de artiest(en) verklaart u op de hoogte te zijn en akkoord te gaan met de algemene voorwaarden.

Bekijk de algemene voorwaarden.